Brf Hästhoven 2 | 769616-7621
1 dec 2014

Utmärkning av förråden

2014-12-01 00:00

Det har framkommit att vissa boende saknar förråd. Varje lägenhet har rätt till ett förråd. För att lösa detta kommer vi under december och januari kontakta alla boende för att ta reda på vilket förråd som tillhör vilken lägenhet. Det är också viktigt att vi vet vem som har vilket förråd när vi behöver komma åt vattenledningar som går igenom vissa förråd.

2 nov 2014

Test av nya belysningsalternativ

2014-11-02 00:00

Belysningen i våra portar och utanför källaringångarna har sedan länge varit undermåliga, det är mörkt i vid porten och utanför huset. De lampor som Förvaltaren monterade på 90-talet har bl.a. plastkåpor som kraftigt gulnat och hindrar ljusutsläppet. Ett arbete pågår nu med test av olika typer av belysningsarmaturer i hus Örsv 9.

Målet är att:

  • Belysningen kring husen skall kännas välkomnande. Portarna skall vara tydligt upplysta och det skall vara lätt att se porttelefonen.
  • Området utanför porten, gångvägen, skall också lysas upp så man klart och tydligt ser om andra personer befinner sig i närheten.
  • Källaringången (ingång cykelrum) och området utanför ska lysas upp så man ser om andra personer uppehåller sig där samt att man ser när man ska låsa upp dörren.
  • Gångvägen utanför Örsvängen 9 mot Örsv 11 och gångvägen vidare utmed hus Örsv 11 (mot Malins Park), kommer också att utrustas med lampor.
  • Den nya belysningen kommer vara modern teknologi som är hållbar, energibesparande, underhållsfri och på lång sikt även sparar pengar åt föreningen jämfört med konventionell belysning.
  • När vi hitta lampor som vi är nöjda med, kommer alla fyra husen utrustas på samma sätt.
1 nov 2014

Nu finns Brf Hästhoven 2 på Facebook!

2014-11-01 00:00

Brf Hästhoven 2 gör entré på Facebook. Där gör vi regelbundna uppdateringar om vad som händer i föreningen, allt från småsaker till större händelser. Detta gör det lättare för oss att ha en mer öppen dialog med er. Självklart fortsätter vi att uppdatera webbplatsen och sätta upp meddelanden i husen när det händer något extra viktigt.

Besök föreningens sida på Facebook!

2 okt 2014

Tvättstugeregler på svenska och engelska

2014-10-02 00:00

Styrelsen har tagit fram en svensk och en engelsk text som beskriver vad som gäller i tvättstugan. Du finner dem på Stadgar och ordningsregler samt genom att klicka på länkarna nedan.

Kontakta styrelsen om du har frågor om reglerna.

 

1 okt 2014

Välkommen på städkväll!

2014-10-01 00:00

Eftersom det tyvärr hamnar mycket skräp i våra gemensamma utrymmen, såsom cykelförråd och tvättstuga, bjuder vi in alla boende till en gemensam städkväll tisdagen den 28 oktober.

Vi samlas kl.17.30 utanför respektive hus och börjar sedan städa upp i cykelrum, förrådsgångar och tvättstuga. Mellan kl.18.00 och 18.20 slänger vi allt i ReTurens grovsopbil som då står på Mamsellstigens vändplats.

Efter denna kväll ska vår städfirma städa alla gemensamma utrymmen noggrant (cykelförråd, förrådsgångar, tvättstugor, hissar, trappor m.m.).

Tack på förhand alla ni som vill ställa upp!

Hälsningar
Styrelsen Brf Hästhoven 2

5 sep 2014

Frågor och svar om de nya portarna och låssystemet

2014-09-05 00:00

Här har vi samlat svar på några av de frågor som har kommit från föreningens medlemmar med anledning av beslutet om nya portar och nytt låssystem. Kontakta gärna styrelsen om du inte hittar svaret på din fråga!

Är telefonnumren synliga i porten, eller bara namnet på den/de boende?
Bara namnen syns i porten.

Går det att ändra inställningen för automatisk portöppning i ett senare skede, för den som kanske inte behöver det i dag men vill ha det om ett år?
Ja. Det är styrelsen som kommer att administrera det, så den som vill ändra sitt val kan kontakta styrelsen. Samma sak om man t.ex. hyr ut i andra hand under ett år, då kan man ändra namn och telefonnummer genom att kontakta styrelsen.

Blir portnyckeln så småningom obrukbar, eller fortsätter den att fungera även i framtiden?
Brf Hästhoven 2 bestämmer om vi vill ta bort portnyckeln. Detta är inte bestämt än. I dagsläget har vi samma fastighetsnyckel som Brf Blåklinten och sedan 1965 har många bott i husen, så det kan finnas en hel del portnycklar ute på vift.

Kostar det 100 kronor även för den som förlorar sin bricka och behöver en ny?
Ja. Om man förlorar en bricka är det viktigt att det snarast anmäls till styrelsen, som då spärrar brickan och gör den obrukbar.

Om man vill ange exempelvis två namn och ett nummer, eller ett namn och två nummer – kan man göra det?
Man kan ange två namn som går till samma nummer. Men man kan inte ange två nummer till ett namn.

Hur kommer besökare in?
Om du får besök när porten är låst söker din besökare upp ditt namn i en lista vid porttelefonen. Sedan trycker besökaren på ”ring”, varpå det ringer i den telefon som du har kopplat till porten. Du kan tala med besökaren innan du öppnar porten genom en knapptryckning på telefonen. Se även Handhavande porttelefon (pdf).

Hur länge fungerar den befintliga portnyckeln?
Den kommer att fungera en bit in i höst (2014).

3 sep 2014

På tisdag 7/10 låses portarna

2014-09-03 00:00

På tisdag den 7 oktober kl. 14.00 sätts det nya brick- och låssystemet i gång. Detta innebär att portarna kommer att vara låsta dygnet runt.

Den vanliga portnyckeln fortsätter att fungera under en period, men på sikt fasas den ut.

Hör av dig till styrelsen om du har några frågor!

2 sep 2014

Brickutlämning 16 och 17 september

2014-09-02 00:00

I dag tisdag den 16 september lämnar vi ut brickor för hus 9 och 11.
I morgon onsdag den 17 september lämnar vi ut brickor för hus 13 och 15.

All brickutlämning sker i styrelserummet i hus 9, ta sidoingången (cykelingången).

För varje lägenhet ingår tre brickor. Extrabrickorna som har beställts kostar 100kr styck.
På utlämningsdagen tar vi enbart emot kontanter för de extrabrickor som beställts. Det räcker med att en person per lägenhet kvitterar ut brickorna, oavsett hur många brickor ni beställt till er lägenhet. Har du inte med dig kontakter för dina extrabrickor kan du hämta ut dina tre brickor vid brickutlämningen och hämta extrabrickorna senare.

Systemet sätts igång onsdagen den 24 september kl. 15.00
De gamla portnycklarna fungerar även efter det att det nya låssystemet har aktiverats. Det enda som skiljer sig är att porten kommer att vara låst dygnet runt. Porten kan alltså öppnas med bricka eller portnyckel. Portnyckeln fasas ut senare. Så om du skulle missa alla tillfällen vi har för brickutlämning kommer du fortfarande in med din vanliga portnyckel.

Om du har frågor, mejla till oss på: hasthoven2@gmail.com eller ring oss på
0760-55 07 17tisdagar och torsdagar kl 18.00–19.00.


Brickutlämning
Örsvängen 9 + 11
Tisdagen den 16 september
Kl. 18.00–19.00

Örsvängen 13 + 15
Onsdagen den 17 september
Kl. 18.00–19.00

1 sep 2014

Portbrickor börjar delas ut under v 38

2014-09-01 00:00

Nu börjar det dra ihop sig för brickutlämning för de nya portarna. Vi delar ut brickorna under vecka 38 och har ett ”uppsamlingsheat” veckan efter.

För varje lägenhet ingår tre brickor. Extrabrickorna som har beställts kostar 100 kronor styck. På utlämningsdagen tar vi enbart emot kontanter för beställda extrabrickor.

Våra gamla hederliga portnycklar fungerar även efter det att det nya låssystemet har aktiverats. Det enda som skiljer är att porten är låst dygnet runt. Porten kan alltså öppnas med bricka eller portnyckel – så även om du skulle missa alla tillfällen vi har för brickutlämning kommer du fortfarande in med din vanliga nyckel.

Portnyckeln fasas ut senare.

Mer information kommer snart!

Hälsningar Styrelsen, Brf Hästhoven 2

1 aug 2014

Kulvertbyte

2014-08-01 00:00

Efter kulverthaveriet i februari 2014, mellan Örsvängen 13 och 11, har arbetet nu påbörjats för att byta ut kulvertarna mellan Örsvängen 13 och 11 samt mellan 11 och 9.

Detta kan innebära en del störningar. Information om vattenavstängningar kommer att anslås i god tid på anslagstavlor, i hissar och i berörda boendes brevlådor.

Hör av dig till styrelsen om du har några frågor!

1 jun 2014

Nya portar och nytt låssystem

2014-06-01 00:00

Under sommaren ska nya portar monteras i föreningens fyra hus. Portarna har ett låssystem med inpasseringsbrickor som delas ut till alla boende (tre brickor per hushåll – fler brickor kostar 100 kronor styck). Brickorna kan programmeras med automatisk portöppning för den som så önskar.

Öppna porten för besökare med hjälp av telefonen

Låssystemet innehåller också en funktion för att släppa in besökare med hjälp av den fasta hemtelefonen eller mobiltelefonen. Det går att anmäla flera olika nummer som kopplas till systemet.

Fyll i formuläret senast den 16 juni

Styrelsen behöver veta vilka telefonnummer som ska kopplas till låssystemet och vilka brickor som ska programmeras med automatisk dörröppning. Därför ska formuläret som har delats ut i brevlådorna fyllas isenast den 16 juni och läggas i brevlådan på Örsvängen 9.

Här har vi samlat frågor och svar om låssystemet. Kontakta styrelsen om du har andra frågor om portarna eller låssystemet.

1 maj 2014

Årsmöte 2014

2014-05-01 00:00

Varmt välkommen till årsmöte i Brf Hästhoven 2!

Tid: 4 juni kl 18.30
Plats: Örskolans matsal

Är du intresserad av att vara med och påverka ditt boende och föreningens utveckling? Vi står inför ett spännande år med många viktiga uppgifter. Ring eller e-posta Tommy Ekelund och berätta lite om dig själv och vad du kan och vill bidra med! Han nås på

Av säkerhetsskäl är e-postadressen inlagd som en bild. Du kan inte klicka på den, utan måste skriva in den i ditt e-postprogram.