Brf Hästhoven 2 | 769616-7621
13 apr 2018

Aprilnyheter

2018-04-13 19:28

Gruppanslutning bredband, vad händer?
Den 9 maj kopplar Sundbybergs Stadsnät ur sin utrustning och Ownit kopplar in sin.
Ca 2 veckor innan så kommer alla boende få ett brev från Ownit med information om hur aktiveringen av bredbandet kommer gå till. Ni kan då göra extrabeställning på exempelvis TV eller router.

Ni som har bredband med Comhem behöver säga upp det om ni vill slippa betala dubbelt för internet, för er med någon annan internetoperatör så behöver ni säga upp ert bredband till 9 maj då Sundbybergs Stadsnät inte kommer göra det.

Om ni idag har telefoni via er nuvarande operatör så behöver ni aktivera en portering av ert telefonnummer innan 9 maj. Ni kan redan idag ringa till Ownits kundcenter för att ordna med portering av ert telefonnummer. 08 - 525 07 300.

Bostadsrättsinnehavare:
Samtliga bostadsrättsinnehavare kommer att få en avgiftshöjning på 40 kr i månaden från och med maj månad. Höjningen kommer att ske på kvartal 3 avgiftsaviseringar med en retroaktiv höjning från och med maj.

Hyresrätter:
Samtliga hyresrätter kommer att få en sänkning av sin hyra med 50 kr i månaden. I dagsläget är tillägget för Sundbybergs Stadsnät inbakat i er hyra och eftersom föreningen nu avslutar det avtalet så ska vi inte längre ta ut den avgiften från er.
De hyresrättsinnehavare som önskar att ta del av föreningens gruppanslutning behöver skriva på ett medgivande om ett tillägg på 90 kr i månaden. Då får ni tillgång till en bredbandsuppkoppling på 1000 mbit samt ip-telefoni. Kontakta styrelsen om du inte varit hemma när vi knackat på hos er för att få ett medgivande att signera.

Årets städdag, tisdag 8 maj klockan 17:00 – 20:00.
Till årets städdag så tänkte vi prova att ha det på en eftermiddag, tidigare år har vi haft det på en helgdag vilket har gjort att några medlemmar inte kunnat närvara då de varit bortresta.
På årets städdag kommer styrelsen att bjuda på korvgrillning och fika (om vädret tillåter) för att stilla hungern. Vi tänder grillen vid 17 och håller den igång så länge det finns deltagare.
Vi kommer som tidigare år vara med i ”Vi håller rent” för att göra vår närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Årets ordinarie stämma, torsdagen den 31 maj klockan 18:00 – 21:00
Årets stämma kommer att hållas som tidigare stämmor uppe i Hallonbergen centrum på Kulturcentrum. Stämman öppnas klockan 18:00 och vi har lokalen till 21:00.
Boka in datumet, en kallelse till stämman kommer när det närmar sig och årets årsredovisning är godkänd och signerad.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen i Brf Hästhoven 2