A-Ö Information


Deprecated: preg_match_all(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/webroot/styrelseproffset/inc/base/class_str.php on line 607
Asbest

Asbest finns i eternitplattorna på balkongen. I fastigheten finns det i rörisoleringen nere i källaren.

Autogiro
Anmälan sker via din internetbank.
Sök upp Brf Hästhoven 2 (bankgironummer: 5321-3104) i listan av autogiroanslutna företag.
Kom ihåg att också välja på Nabos aviseringssida om du vill ha dina avier till din epostadress eller till din brevlåda, i annat fall så skickas inga avier ut.
www.nabo.se/avisering och använd dina inloggningsuppgifter som finns på din avi.
För fler aviseringsval kan du gå in på www.nabo.se/avisering och använd dina inloggningsuppgifter som finns på din avi.

Se även:

Avfallskvarn köksavlopp

Det är inte tillåtet att koppla en avfallskvarn direkt på avloppet i Sundbyberg. Läs mer på www.savab.se

Barnvagnsrum

Det finns ett i varje hus, precis innanför entrén i varje hus på höger sida. Du öppnar dörren med den blå nyckeln (portnyckeln)

Se även:

Bredband

Föreningen har gruppavtal med Ownit som levererar 1000 Mbit samt ip telefoni till varje lägenhet, kostnaden ingår i månadsavgiften för lägenheten.
Felanmäl eller ställ frågor om ditt bredband i första hand till Ownit support www.ownit.se, dom kan hjälpa dig med en individuell felsökning.
Det finns en Wifi -felsöknings-app som du kan ladda ner som heter "Ownit Fixit" med den går det att felsöka Wifi i din lägenhet och då få fram ett resultat och eventuellt tips på hur det kan förbättras.

Butiker

Närmsta matbutikerna är Coop Sundbypark och butiken i Hallonbergens centrum. Det tar cirka 5-10 min att gå dit. Hornbach ligger även nära samt Willys likaså.

Cykelförråd

Cykelförråd finns på entréplanet i varje hus (ingång mittemot tvättstugan).
Ingång sker enklast via sidodörren till varje hus. I varje cykelrum finns takkrokar, dessa används för att långtidsförvara cyklar.

E-faktura
Anmälan sker via din internetbank där du söker upp "Nabo" som leverantör av e-fakturor. 
Om din bank vill ha Betalarnummer är det detsamma som ditt kundnummer och finns på din avi.

För fler aviseringsval kan du gå in på www.nabo.se/avisering och använder dina inloggningsuppgifter som finns på din avi eller om du har Bank id.

Ekonomisk förvaltning

Nabo är vår ekonomiska förvaltare, för att komma i kontakt med dem så kan ni antingen ringa vardagar mellan 09.00 - 11.30 på 010-288 00 27 eller gå in på  http://nabo.se/kontakt

Elabonnemang

I Sundbyberg är Vattenfall nätägare och alla har sitt elnätsavtal med dem.
Föreningen har tecknat elhandelsavtal med Boo Energi och det finns möjlighet för boende i föreningen att ta del av samma rabatt som föreningen.
Mer information om hur du tecknar elhandelsavtal med Boo Energi och vilken kod du ska använda finns i dokumentet nedan.

Information om elnätet hittar du på vattenfalls hemsida och aktuella priser för elhandeln hittar du på boo energis hemsida.

Se även:

Felanmälan

Sveriges Fastighetsförvaltning AB

Webbanmälan Service och felanmälning  https://www.s-ab.se  
Telefonnummer: 020-121 006

Jour   

Vardagar 16.00-07.00 / Helgdagar, fredag klockan 16.00 tom måndag klockan 07.00

Jourtid Telefonnummer 020-121 006 


Se även:

Försäkring

Varje boende i föreningen ska teckna en egen hemförsäkring.
Dock har föreningen kollektivt bostadsrättstillägg så den boende behöver INTE teckna detta.

Grovtvättstuga

Grovtvättstuga för att tvätta mattor, överkast och andra större textilier finns i hus 15. Din nyckelbricka fungerar till att komma in i hus 15, använd sedan din portnyckel/lägenhetsnyckel för att komma in i källardörren och Grovtvättstugans dörr. Bokningstavla hänger utanför Grovtvättstugans dörr.

Hissar

KONE ansvarar för driften av våra hissar. Använd detta nummer för att felanmäla 
hissen: 0771 50 00 00, men kontrollera innan så inte något har fastnat i dörren som gör att dörren inte går igen. Ta för vana att trycka ner hissen till nb när du går av på ditt våningsplan.

iLOQ nycklar, Öppnar allmänna utrymmen dörrar

iLOQ nycklar går till gemensamma utrymmen, entrédörrar samt sopkärlen. Men kan även ha denna låslösning till lägenhetsdörren. 
Önskar ni detta kontaktar ni Axlås. 

Vid borttappad nyckel kontaktar ni styrelsen så nyckeln  och även inbyggd portbricka kan spärras.

Behöver ni en extra/ny  iLOQ nyckel beställer ni nyckel/nycklar, modell S5 med inbyggd bricka. via återförsäljare (finns olika leverantörer).. Styrelsen hanterar sedan programmering av nyckeln. 

Inglasning av balkongen

Föreningens bygglov för inglasning av balkong har löpt ut (5 årigt bygglov). Då föreningen har en planerad påbyggnad av våra fastigheter så har vi ingen ny planerad bygglovsansökan för inglasning av balkonger i våra fastigheter.

Köksfläkt

I föreningen får endast köksfläkar av typen dragkåpa (spiskåpa) eller fristående kolfilterfläkt installeras.
Köksfläktar med inbyggd fläktmotor får INTE kopplas mot husets frånluft då detta påverkar husets ventilation och skapar olägenheter för grannarna.

Du som har originalköket med dragkåpan från Franke kan köpa nya fettfilter här: https://barafilter.se/varumarken/franke-futurum/fettfilter-modell-200/

Matavfallspåsar

Matavfallspåsar finns att hämta i din tvättstuga. Det är endast matavfallspåsar med en tejpremsa som får kastas i föreningens sopsug.
De finns även att hämta påsar på olika ställen i Sundbyberg stad, för mer information se Sundbyberg Vatten och Avfalls hemsida.


Nyckelbrickor till port/entré

När du flyttar in får du alla nycklar och brickor för just din lägenhet av mäklaren. Om det skulle fattas brickor till porten eller du vill ha fler för ditt hushåll, kontakta styrelsen kontakt@brfhasthoven2.se, det går också bra att lägga en lapp i vår brevlåda utanför port 9 eller besöka styrelsen på Öppet hus första onsdagen varje månad klockan 18:30-19:45 hus 9 ingång från gaveln. Säg även till styrelsen vilket nummer och namn du vill ska synas i porttelefonen. Att köpa nya brickor till porten kostar 100kr/bricka.

Se även:

Parkeringsplats

Föreningen har 92 stycken parkeringsplatser varav 27 stycken är med el för motorvärmare, 16 st är med laddstolpe och el morotvärmare och 49 st är platser utan el.
Kostnaden är 500:- / mån för parkeringsplats utan el, 600:- / mån för parkeringsplats med el och 700:- / mån för laddstolpe + elförbrukning för laddning (motorvärmarens elförbrukning ingår i hyran på 700kr).

Vid teckande av nytt parkeringsavtal eller vid förnyelse/ändring av avtal utgår en administrativ avgift på 374 kr.


Se även:

Porttelefon

För att lägga till eller ändra telefonnummer så använder du följande formulär https://www.brfhasthoven2.se/formular/?id=71

Vi får in ärende från boende att det är problem med att öppna entrédörren och då med Iphone när någon besökande ringer på porttelefonen.
Prova följande inställning i din Iphone
Gå in i inställningar -> mobilnät -> mobilabonnemang (står ert eget) -> röst och data -> Stäng av VoLTE, klart.
Några har även provat
Gå in i inställningar-mobilnät-alternativ för mobildata-Aktivera 4G-välj endast data, klart.

Om inte det fungerar får ni ringa till er mobiloperatör så kan dem hjälpa er /Mvh Styrelsen

Se även:

Skadedjur

Fastigheten skyddas av Anticimex mot insektsangrepp och skadedjur. Vid behov av hjälp kontaktar ni själva Anticimex på telefon: 075-245 10 00 eller E-post: kundservice@anticimex.se
www.anticimex.se

Fastighetens försäkringsbolag heter Folksam

Stadgar och ordningsregler

Se till att läsa föreningens stadgar och ordningsregler. Där kan du tex läsa om tysttiderna och vilket underhållsansvar du som boende har. 

Se även:

Stambyte

Stambytet i våra fastigheter beräknas vara klart under våran 2019. Rådgör därför med styrelsen innan du gör några förändringar i elcentral, badrum, toalett eller kök.

Se även:

Säkerhetsdörr

Föreningen använder sig av företaget Secor, Sthlm Ståldörrar AB i Bromma för montering av säkerhetsdörrar. De vet vilken nyans/trälaminat föreningens dörrar ska ha. De kan även installera tillbehör som tex digitalt dörröga, säkerhetsbrevlåda, dörrspärr mm.

De Brf-innehavare som önskar att beställa en säkerhetsdörr kan använda sig av det erbjudandet som finns i filen nedan.
Om du har en hyresrätt så är det möjligt att få en säkerhetsdörr mot ett hyrestillägg på 140:- / månaden, kontakta i så fall styrelsen om du vill beställa.

Se även:

Telefonnummer till styrelsen

Styrelsens telefonnummer 08-121 585 28. Tala in ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp så snart vi kan, meddelanden som spelas in skickas till styrelsen som lyssnar av och hör av sig inom 1-2 veckor. Glöm inte att uppge namn och telefonnummer om du vill bli kontaktad!

Tvättstuga

Tvättstugan finns på entréplanet i varje hus. Tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Du bokar tvättid på en kalender som sitter utanför tvättstugan. Mer information finns under sidan stadgar och ordningsregler.

Måndag - Fredag får boende dubbelboka morgontvättpassen (kl: 07 - 13)
Tvättiderna är måndag till söndag:
Tid 1: 07-10.
Tid 2: 10-13.
Tid 3: 13-16.
Tid 4: 16-19.
Tid 5: 19-22.

Efter avslutad tvättid kan man nyttja torktumlare samt torkskåp i 40 min. 

Se även:

Vårdcentraler

De närmsta vårdcentralerna är Hallonbergens Centrum och Helsa vårdcentral (Sundbybergs centrum).

Hallonbergens vårdcentral
Helsa vårdcentral sunbyberg
 

Öppet hus

Styrelsen har öppet hus första onsdagen varje månad mellan klockan 18:30-19:15 i hus 9, ingång från gaveln.

Där kan vi bland annat hjälpa dig med att göra portbrickor, lägga in telefonnummer i porttelefonen eller svara på frågor och funderingar.
Varmt Välkommen!

Senast uppdaterad 2016-10-08 av Ted Herngren.